Çinli hackerlar siber saldırı ile AB diplomatlarının yazışmalarını ele geçirdi

Çinli hackerlar siber saldırı ile Avrupa Birliği diplomatlarının gizli mesajlaşmalarına sızdı. New York Times’ta yayınlanan habere göre hackerlar, Trump yönetimi, Rusya ve Çin ile mücadeleler ve İran’ın nükleer programını yeniden gündemine almasına yönelik endişeleri açığa vuran binlerce mesajı indirmek suretiyle Avrupa Birliği’nin diplomatik iletişim ağlarına sızdı. Dosyaların, öncelikle Kıbrıs’taki diplomatlara yapılan siber saldırı ile elde edildiği ifade edildi. Sızdırılan yazışmaların birinde Avrupalı diplomatlar Başkan Trump ile Başkan Vladimir Putin arasında Helsinki’de gerçekleşen bir toplantıyı ‘başarılı (en azından Putin için)’ olarak nitelendiriliyor.

16 Temmuz’daki toplantıdan sonra yazılan bir başka mesaj, Avrupalı yetkililer ile Trump’ın Pekin’e sataşmasını kuralsız serbest bir boks maçına benzeten Çin Devlet Başkanı Xi Jinping arasındaki tartışmanın analizi ve detaylı raporunu konu ediniyor.

Avrupalı diplomatların, Temmuz’da Xi ile özel görüşmelerinde aldıkları notta, Çinli başkanın ülkesinin ticari bir savaşın herkese zarar verecek olsa dahi ABD’den gelen sataşmalar karşısında boyun eğmeyeceğini, söylediği aktarılıyor. AB’li bir diplomat, bu sözleri analiz ederken şu ifadeyi kullanıyor: “Çin artık çekingen bir ülke değil”
Haberin detaylarına aşağıdaki linkten erişebilirsiniz.

Kaynak : https://siberbulten.com/uluslararasi-iliskiler/cinli-hackerlar-siber-saldiri-ile-ab-diplomatlarinin-yazismalarini-ele-gecirdi/